Nu är glada julen slut, slut, slut...

Ja nu var julen över och nu räcker det med julmat för min mage iaf. Jag är riktigt less på köttbullar, sill och potatis. Nu längtar jag efter pasta och någon god sås. Så det är vad som väntar min mage när jag kommer hem igen till Gävle. Haha, jag min knäppis fann mig inte att sitta hemma igår kväll. Nehej jag tog saken i mina egna händer och tog sena tåget upp till Gävle, fick sova med min älskling och sen var det halv elva tåget som gällde för mig hemåt Storvreta idag igen. Måste säga att det var värt varje minut på det där tåget! Så underbart att ligga i sängen med någon nära. Fick sådan energi av det så dagen har gått så fort. Nu är jag grymt trött och irriterad på csn. Men det bekymmret tar jag hand om imorgon. Imorgon ska jag även träffa (J)Ohanna. Ska bli skönt att äntligen få träffa dig gumsan. Var ett tag sen om jag inte minns fel. Närmare bestämt tre nästan fyra månader sen. Ja mycket har hänt sedan dess! Det blir lunch och shopping i stan för oss. På fredag bär det hem till Emelie och Henrik. Se om Ida kanske tittar förbi också? =) Lördag väntar resa hemåt till Gävle. Ska bli skönt att komma hem samtidigt som jag kommer sakna familjen här hemma.

Nu är det kanske dags att gå till sängs.. iaf att lämna datorn och ta en bok i handen möjligen.

Skönhetssömn... Ja tack!

Juldagen.

Julafton igår var mysig ute i västeråker, snön saknades grymt men fick klara mig genom att inte titta ut. Julafton flöt på och det var det traditionella som gällde. Glögg, Kalle, Mat, Fika, Klappar och ännu mera fika.
Idag var det till mormor som gällde, mat och klappar och massa släkt. =)
Nu har hemlängtan börjat värka i kroppen ordentligt. Men det är några dagar kvar här i Storvreta och ska träffa lite vänner i veckan.

nej nu väntar väl tvn och en påse godis.. På julen får man äta vad man vill. =)


Juletid

Nu är granen klädd, skinkan är grilljerad och alla klappar står i påsar väntandes på att bäras till bilen. Nu är det dan före dopparedan. Allt är klart och nu är det bara tvmys som gäller innan det är sovdags.

Kom hem i fredags eftermiddag i bitande kyla. Det var riktigt kallt att gå den lilla biten hem från tåget. Hade ju varit så trevligt på tåget med Marie & Johan. Men nej sen var det avstigning som gällde. Fredagen blev lugn och bara sittandes i soffan med pappa och åt popcorn. Popcorn från popcornmaskinen!! Mums... =) Igår åkte pappa och jag till farmor och även till gränby.. trodde aldrig vi skulle klara av den resan så snabbt och smidigt som vi gjorde. Kvällen tillbringades i västeråker hos syster. Och idag har det varit massor med julstök och ätandes av fikabröd. Erika kom på besök och fika.

Imorn blir det avfärd till västeråker. =)

Saknar dig grymt älskling!!

Matdags...

Ja, det blev lite sent med maten men hade ingen lust att laga mat medan micke fortfarande var här. Han är på julbord den lyckosten. =) Tog ett tag innan jag kom på vad jag skulle äta. Men det blir pasta, kyckling med annanas och champinjoner. Mums, luktar iaf underbart!

Mat framför tvn är vad som gäller nu! ;-)

Packning...

Ja, i övermorgon åker jag den "långa" vägen hemåt. Hem till mamma och pappa och jul. Ska bli mysigt! Dags att packa och fixa iordning här i lägenheten. Ska gå över den med dammsugarn och fixa det fint.

Nej annat att göra...

Äntligen!!

Kursportföljen inlämnad! Enbart en liten uppgift kvar att göra i den andra kursen nu innan jul. Ska bli så skönt med lite jullov. Dagen blev rätt lång iaf, med seminarium och sen tema arbete. hmm... men nu ska jag ta det lugnt. Skriva lite på uppgiften och sen ligga framför tvn.Just ja tvätta måste jag göra så jag får med mig klänningen hem till Storvreta. =)

På återseende. ;-)

Tufft...

I söndags när jag och micke skulle lämna Storvreta ville jag inte åka hem... Jag ville vara kvar i Storvreta, Uppsala hos mamma, pappa och syster. Det var första riktiga gången jag verkligen kände att jag inte ville åka tillbaka. Det var läskigt, jag trodde inte att jag skulle känna så. Jag har "vuxit upp" lämnat föräldrahemmet för att bo ensam men jag kände hur skönt det var att vara hemma bland familjen. Varför är det så långt mellan Gävle och Uppsala. Okej, jag vet.. 10 mil är inte så mycket. Men det kändes.

Inget absolut inget emot Gävle och alla underbara människor här. Jag trivs så underbart i detta sällskap men jag måste säga att jag saknar min familj en del. Mycket kan ha gjort med att det närmar sig jul, alla samlas på mammas födelsedag i Storvreta och dricker glögg och äter pepparkakor. Äter god mat och umgås, pratar om julen och allt som komma ska. Jul handlar om familj. Om kärlek. Utan mina underbara vänner, min micke skulle Gävle inte alls funka denna tid på året.

Jag vill ha mammas hemgjorda lussekatter, mammas jullimpa och glögg. Det är jul och det går nog inte att komma ifrån. Hade en klump i magen ända till måndagkväll över att jag längtade hem redan.

Det roliga är att när jag åker hem nästa gång och julen är över efter några dagar så kommer jag säkert längta till Gävle.


Var hör jag hemma?

Måste det vara en speciell plats?
Jag har många hem för tillfället.

De första jag tänker skaffa när jag flyttar ifrån denna lägenhet och har lite mer pengar är en hemtelefon. Jag saknar att prata med syster... Saknar henne grymt mycket, även om hon tror att jag bara vill hem för Linus... =P


Älskar er alla!!

Micke <3

Omöjligt...

Men sant... Jag tror jag är klar med julklapparna. Dom lätta var klara snabbt men nu är jag även klar med Micke och mamma. Ja mamma, jag har köpt julklappar åt dig.. ;-) Jag och Marie tog en storrunda nu i eftermiddags. Gick rätt fort, kändes som vi hade världens flyt! Tills vi båda inne på en affär kom på att vi glömt föra över pengar. Opps.. inte kul när det står "EJ MEDGES" på kortläsaren... Men det ordnade sig snabbt av att jag kunde föra över med telen. =) Nu är jag hemma, sitter och slappnar av en stund innan jag ska ta tag i skolarbeten igen. Ska slå in lite julklappar sen oxå. Så inte Micke ser vad han får när han kommer hem. =P

SÅ skönt när det riktigt biter i kinderna när man går från bussen. Underbart att gå på stan när det är sånt här väder. Snön saknas grymt dock... Det jobbiga på stan är bara att man går från stekheta affärer till minusgrader ute.Inte den bästa kombinationen visserligen.

Nej åter till inslagning...


Äntligen lite kyla.

Nu börjar det bli kallt igen. Skönt att få slippa det där slasket och regnet. Visserligen är det inte så skönt att vara ute, det fattas snö...

Tvättid igen och nu ska jag väl se till att jag inte blir inlåst i tvättstugan, fy det var riktigt läskigt! På fredag blir det klassfest. =) Ska bli riktigt skoj att parta lite med det folket. Nu ska jag fortsätta plugga istället för att sitta här. Snart klart och då är det julklappshandling som gäller och senare hemresa till Storvreta nästa vecka.

Hemma.

Hemma i Storvreta med Micke. Pappa är på julbord och vi har grillat ute på altan. Massa mys med tända ljus och god mat. Så underbart att vara hemma i stan en stund.

Okej, nu ska jag rätta mig. Den lilla halmbocken var inte från högskolan. Däremot från Vasaskolan. Tack för rättningen Simon. ;-)

Saknar känslan under nollningen, att alla var tillsammans! Nu var det länge sen... =(

Lycklig!!

Julen närmar sig... skolan är snart slut för terminen, sjukt vad fort den tiden har gått. Mycket plugg men även en hel del umgänge, fester och skoj. Tänkte lite tillbaka på tiden här i Gävle... Har bott här i snart 4 månader. Inte klokt, samtidigt som det känns som jag bott här i minst ett år, samtidigt känns det som det var nyss jag gick upp innan sex och var på jobbet kvart i sju och skrattade med emelie, emma jeanette, anki m.fl. Vad jag saknar den tiden... Jag ska tillbaka dit i sommar. Se vilka som är kvar då. Johanna, min lilla jobbarkompis saknar jag. Länge sen jag såg henne. Drygt 4 månader vill säga. Nästan 5... För att återgå till det jag var inne på... Flytten, känslan av att vara ensam, som visserligen ändrades fort eftersom nollningen satte igång och jag träffade de mest underbaraste människorna! Under bara 1,5 vecka träffade jag minst 30 personer som är helt otroliga. Riktigt trevliga, roliga och ena riktiga partyprissor. Sen stod man där på middagen med en plastkrona på huvudet och med tre helt okända personer brevid en. Med det började en underbar vänskap. Träffade Marie... En tjej som jag under tvångst blivit så tajt med. Vi blev tvingade praktiskt taget att börja prata med varandra när vi skulle fixa tackmiddagen och det resulterade i en vänskap jag inte vill förlora. Gänget från nollningsgruppen håller ihop. Vi går inte än iaf att bryta. De är vi som håller i de knasiga och spårade förfesterna. Dom är helt otroliga. =) Mycket plugg blev det ett tag och sedan blev det massa mer skoj. En tackmiddag som var lysande och mycket hände den kvällen.

För att dra ihop påsen... Hösten i Gävle har varit underbar!!
Nu är det snart jul, det står två halmbockar nere i stan.
En stor och en supersöt liten från högskolan. =)
Det är skyltat i alla fönster i centrum och ljusstakar och stjärnor lyser i de flesta fönstren.
Jul, jag trivs och jag har någon speciell att krypa ihop i soffan tillsammans med.
När jag kommer hem har jag min underbara familj att komma hem till.
Mamma, pappa, syster, mange och linus.
Den grabben saknar jag grymt!!
Nu ska jag sätta mig i soffan, läsa en bok och tända lite fler ljus...

Så är det...

Inte det lättaste att hinna med att även sitta vid datorn för att göra annat än skoljobb. Inte så kul att spendera tiden som blir över där... Går hellre en sväng i skogen med Ares och Micke. Nu börjar tiden verkligen försvinna under mina fötter. Inte alls långt kvar till jul och inlämning av alla uppgifter.

Hemfärd i helgen till Storvreta, mamma fyller år, så det ska hem och firas. Micke följer med och det ska bara bli en lugn och mysig helg med släkt och familj. Nu är även mammas present inslagen. =)

Börjar komma på lite idéer till julklappar till folk. Lite småsaker och så. Vi får se vad som hittas och vad som inhandlas. =)

Åter till pluggandet!!