Bergendals kursgård

Vilken annorlunda helg, 8.45 inställde jag mig på stationen i Gävle och väntade på Janaki och Layal. Janaki försov sig och jag visste inte vem Layal var... Hittade tillslut Layal men Janaki missade tåget. Fick veta att badkläder skulle man haft med sig så det blev en snabb tur i Sthlms city. Språngmarsch tillbaka till station och buss till kursgården i Sollentuna. Väl framme var det dags för lunch, smaskens med lax och potatis plus ett enormt salladsbord. Möte hela eftermiddagen men dock med en paus för fika. Vilket fika sen, 4 sorters tårtor, kakor, chokladtryfflar och massa mer. Sanslöst. Så fortsatte det alla dagarna dessutom. Senare piffning inför middagen, där väntade en trerätters middag med oxfile, klyftpotatis, grön ärtsoppa till förrätt. (gott faktiskt) och någon mandel grej till efterrätt med laktrissås. Fredagskvällen blev relativt tidig, jag och Janaki la oss på rummet och kika på tv och prata. Helgen fortsatte med möten, mat, fika och underhållning. Byte till mig lite märken från några Jönköpingsbor! Urfina märken måste jag säga!! Lördagskvällen blev längre, kom i säng tjugo i tre. Upp igen var det vid kvart över sju.


Orkar inte dra en så lång redovisning av detta men för att sammanfatta med några korta ord:
Trevligt, Skratt, Långrandigt, Proppmätt och inget sockerbehov eftersom det stillades typ var tredje timme!

Kan verkligen rekommendera att följa med på Lärarförbundets rikskonferens!!


Ha en fortsatt trevlig första advent!

tio minuter sen...

Det blev ingen direkt sovmorgon idag heller och hade ett möte med studiegruppen inför redovisningen på måndag. Känns riktigt bra och kommer troligen bli toppen. Jag ansåg mig hurtig imorse när jag bestämde mig för att gå till skolan, när jag kommer till stadsbiblioteket upptäcker jag att jag glömt alla mina papper hemma. Och vi skulle gå igenom vad alla skrivit idag. Det var bara att vända hemåt, jag tyckte dock att jag var i så god tid ute att jag kunde iaf gå till skolan, när jag ännu en gång kommer till stadsbiblioteket så ser jag att klockan är lite mycket och det blir en väldigt raskpromenad till högskolan och kom därefter alltså tio minter sent. Gick bra iaf och vi kom igång på en gång. Klara till tolv och ner mot stan på möte, vilket gick okej... (0,4) sen snabb lunch hemma och sen skulle Micke och jag ner på stan. Blev en långshoppingrunda. De mesta kommer ni få se. Trötta i ben och armar kom vi hem och upptäckte som tur var att det fanns köttfärssås i frysen och fixade snabbt iordning snabbmakaroner.

Imorgon bitti går tåget mot Sthlm och Sollentuna. Ska till en herrgård och på rikskonferens. Så vi ses på söndag om ni har tur... ;-) Nu ner mot min shoppinglista!


Inköpslistan slutade:
En svart jacka...från Cubus(sån som jag velat ha väldigt länge... dock på extra pris så det var toppen)
Tre par leggins från Gina, dessa tror jag garderoben äter upp!
Enda salvan som verkar bita på min hud från apoteket. (bäst att köpa två!)
En grå cardigan från Cubus
Två bhs från Cubus
Ögonskuggor från Make Up Store: Eyedust bamboo, Eyedust inka, Microshadow regent.
Borste från Make Up Store (Ja, jag köpte borsten innan jag visste vad den kosta!!)

Plus lite presenter till mamma eftersom hon fyller år snart och även lite julklappar till Marcus, Robin, Eva & Lars och Mamma & Pappa. Försökte även få Micke att köpa en skjorta men nej, den får jag väl köpa någon gång när han inte är med. Haha den var fin! =)

Kalla kinder!

Examinerande seminarium var det i förmiddags, ingen aning hur det gick men anar att mailen talar om det... Var hem och upptäckte lönspec från Gävle kommun, ja... inte hade dom dragit skatt. Suck blir lite tokig måste jag säga!! Och tanten på lönekontoret kunde inte alls hjälpa till. Iaf några hundringar mer på kontot och det är bara trevligt! Ska nämligen ut på shoppingrunda imorgon eftermiddag. Går mötet bra så blir det nog lite extra till mig själv. ;-)

Var även styrelsemöte idag och det blev en del fixat faktiskt! Tog även på mig lite jobb, men ja... det måste ju bli gjort! :P Nu sitter jag här och är iskall om kinderna efter en skön promenad.


Nu ska jag kika på Greys...


Tyckte inte det var länge sen jag och mamma hitta dessa i skogen!


Tisdag.

Efter ännu en dag uppe i Strömsbro så är jag rätt trött, stökiga barn och andra händelserika stunder. Efter avslutat vik var jag ner till högskolan, träffa gruppen och fixade inför redovisningen. Hem med språng för att lämna över bilen till Micke, vilket gjorde att jag glömde mobilen i bilen och blev väldigt låst. Som tur var hjälpte Carro mig med problemet.

Inget blogghumör idag så det blir ett kort inlägg... men jag bjuder på en bild iaf. Tänkte försöka få in en vana med det! =)


Min sötnos! Tomt här när du inte bor hos oss nu, det är jobbigt att ha delad vårdnad!



Fin ros jag fick för några veckor sedan av Micke när jag var lite nedstämd.


Frisörsalongen på S. skeppsbron!

En stormig natt till och jag blir tokig.. Nej usch vad det blåste inatt! Igår var det full rulle, skrev arbete, lämna Ares, scrapshoppa, fika hos Björn och Ida och ja, en del mer. Idag har det egentligen inte varit mindre att göra, har vikat idag i Strömsbro. Kul men väldigt tröttsamt. Elever som är respektlösa m.m. men skulle inte fortsätta om det inte var kul! =) Ikväll kommer Marcus, Sofie ska klippa honom. Haha då får jag stå som frisörsalong. Det är väl så det ska vara ibland antar jag. Måste ju ta hand om svågern min. Tackar väldans för paketet som låg i brevlådan när jag kom hem efter jobbet. Massa fint, tack mamma! Blommor!! Toppen. Hittade lite fint i går på affärn också. Måste utnyttja att det faktiskt finns en affär här i Gävle som har trevlig personal. Katscrap.se har egentligen bara e-butik men öppnar upp sitt hem vissa dagar i veckan för försäljning.

Bara en månad kvar till julafton. Sjukt men sant, imorgon är det löning och den behövs!
Nej, en snabb springtur ner mot närmsta postlåda och sen är det plugg som gäller.


Var ju till modevisningen i torsdags i nian. Fick en påse, med egentligen bara skräp. Men gratis medlemsskap! Clubkväll på onsdag, måste ses!



Tack mamma för paketet på posten!



Allt de smaskiga jag köpte på katscrap i söndags!

rubrik.

Kvällen lär bli rätt lång, pluggandet ska försökas göras även fast det är lördagskväll. Men dessa kast får man stå när man inte pluggar tillräckligt i veckan. Men är rätt säker att det inte är några problem. Går nog rätt fort när jag väl sätter igång ordentligt. Satt och kika igenom lite recept. Hittade ett snabbt och mumsigt sätt att göra chokladmousse på. Måste ta och testas. Kikade just upp på hyllan och såg att min tomma bok stod där... Den skulle jag ju börja skriva in recept i och sätta in bilder också, nej det har inte blivit av. Och anar att det lär dröja...

Mycket annat att göra, en promenad med Ares kanske...!


Sötnosen envisas med att lägga huvudet under bordet, fast han knappt får plats!

Tankeställare.

Väldigt bitande kallt ute måste jag säga, men tur nog tog jag inte tjockjackan när jag tog långpromenaden med Ares för en stund sen. Då hade jag svettats ihjäl. Känner i kinderna nu hur kalla dom är, men sjukt skönt var det att promenera. Tankarna behöver rensas, det är inte det lättaste när man har tusen saker som hänger över en. Det gäller väl nu att ta en sak i taget och sen löser det sig nog. Första steget är nog att bli klar med inlämningen och därefter avsluta denna kurs. Mycket annat som ligger framför mig också men ja, jag får ta smådelar av allt så går det troligen bra.

Fick samtal hemifrån igår både från syster och mamma. Kul att dom tänker på en! Saknar dom väldigt mycket även fast det inte varit så långa stunder mellan besöken. Tror faktiskt det handlar mer om avstånd. När jag skulle flytta minns jag att den som reagerade mest var Karin, nu är det snarare jag som reagerar mest. Jag tror inte jag insåg när jag flyttade vilken stor grej det faktiskt är. När jag tänkte igenom hela saken i gårkväll kom jag på att jag nog är väldigt familjekär. På grund av flera olika anledningar har jag väldigt starka band till min familj och att det därför är otroligt jobbigt att faktiskt vara ifrån dom. Nu är det ju så att man ska vara vuxen, klara sig själv och dittan och dattan. Ja, jag är vuxen(?!) och ja, jag klarar mig själv, bättre än faktiskt vad jag tror mamma och pappa trodde jag skulle göra. Vet inte riktigt vad jag ville få fram av detta men, jag trivs i Gävle, vet inte var jag vill bo i framtiden men det jag vet är att jag aldrig vill tappa det starka band jag har med min familj!


Byta av samtalsämne.... snart är det december och ja, advent. Julpynt och så vidare men även så är det snart dags för USAresan. Ska bli oändligt kul att få komma bort i januari när man faktiskt är så less på snön, kylan och Sverige. Längtar väldigt!!!

Dags att göra lite lunch kanske, en värmande soppa var beställd här!


Hittade en sån söt bild på Linus från en månad sen när vi alla var i Storvreta.
Han börjar bli stor pojken, han ser verkligen ut som en stor pojke! :-)


Promenad i Hemlingby

Igår hämtade vi Ares som nu är mitt sällskap denna helg när Micke jobbar, kände för att jag inte ville vara ensam när jag behöver plugga så mycket. Vi tog oss iaf upp imorse och tog bilen till Hemlingby för en långpromenad. Var halt men det gick bra att balansera sig runt i en timme iaf. Riktigt härligt väder, kallt och klart!

Senare idag började det snöa ordentligt, är så fint nu! Tror det redan kommit 0,5 dm snö. Så vackert! Tänkte jag skulle öppna fönstret och fota hur vackert det är över ån. Bara det att det blåste åt fel håll... haha, fönstret åkte igen fortare än jag öppnat det! =) Åter till tvn och fötterna instoppade under Ares.


Söta Ares ute i skogen


Älsklingen var också med på promenaden. :-)

Envisa tanter!

Idag blir det enbart skolarbete, eller jag ska försöka hinna med en promenad och även ett besök på städmani. Igår upptäckte vi ialla fall att det inte var något större fel på bilen. Det var plasten i ratten som gnällde. Haha, ja så kan det vara ibland. När jag hade åkt och hämtat Micke i taxigaraget åkte vi hemåt, råkade svänga fel och fick ta en liten omväg.... Vet inte om man ska kalla det ödet men blev tvingade att ta Brynäsgatan hemåt. I nerförsbacken ser vi att det ligger en kvinna vid sidan av en bil. Vi stannar och Micke kliver ur, hon har ramlat, det är blod över allt på henne. Hon ramlade när hon var på väg över gatan och slagit i ansiktet. Som tur var såg det värre ut än vad det var. Vi hjälpte henne hem eftersom hon bara bodde i höghuset bredvid. Människan kunde knappt gå, läskigt var det men envis som hon var vägrade hon åka till sjukhuset. Blåslagen och blodig lämnade vi hem henne innanför hennes lägenhetsdörr. Kunde inte låta bli att tänka... om jag inte missat avfarten... tänk om jag svängt rätt... eller att Micke inte hade blivit tvungen att jobba över! Ja, man får iaf säga att vi gjorde en god gärning igår.



Nej nu ska jag återvända till pluggandet!
Tjing!


Måndag, en vanlig måndag

Ja, måndagar brukar ju aldrig vara riktigt så där toppen och denna dag var egentligen inget undantag. Kändes på lektionen att alla var lite trötta och egentligen inte ville vara där alls. Men timmarna flöt på och tog en promenad hem efteråt med sällskap av Carro. Körde därefter Micke till jobbet så jag kunde åka och handla lite smått lite överallt i stan. Otroligt skönt med bil, hade inte klarat att bära hem att annars. Haha, att man alltid ska få så många kassar i bilen. Blev faktiskt några inköp till julklappar. Jo, nu är det dags att sätta igång. Klar med ett till julkort är jag också, bra blev det, enkelt men bra! Ska om någon timme iväg till Sätra, Marie fyller 21 år idag! Grattis, grattis gumman! Så ska dit på lite smaskigt fika. Planerade upp skoluppgifterna nu och insåg att det blir en hel del pluggande denna vecka. Ja, jag ska inte klaga jag har fullt upp denna vecka med sen.... Ja ni andra har ju fullt upp jämt. ;-)



Undrar om det inte är dags för lite middag i min ensamhet... ;-)
Tjing!

Lördag med en gnutta söndagskänsla...

Här är det fullt upp, gårdagen blev väldigt lyckad hos Carro med faijitas och en del vindrickande. Mycket trevligt, blev verkligen en riktig tjejkväll med skitsnack och massa vin. Har nog inte haft en sån trevlig kväll på länge. Det var skönt att få slappna av ordentligt. Vaknade en aning senare idag än jag velat och dagen blev lite kortare än planerat. Promenad tog jag iaf efter frukosten och därefter tog vi bilen mot affärn och handlade massa tunga varor som jag absolut inte hade lust att släpa på! Annars har det varit lugnt idag, gjorde klart manges kort också. Blev nöjd efter en ny design typ tre gånger. Haha! Möjligt att det kommer upp här, har börjat fundera på att ha mer kort och bilder här på bloggen. Men är i stort behov av en ny design på bloggen och ja, jag är totalt värdelös på detta! Någon som vill hjälpa till? Please!! ;-)


Micke jobbar ikväll också, men jag får ju iaf en egenkväll för mig själv och chansen att ta hand om enbart mig. Kanske ska ta ett bad eller lägga mig och läsa en bok?! Ja det visar sig, eller så blir jag sittande här framför datorn som vanligt. Ja problemet med datorn är ju faktiskt jobbigt, tiden bara försvinner... =P


Tjing på er!


Fick för mig att fota lite igår...


Fick jättegod cheesecake hos Carro igår!


Så blev manges kort tillslut. Nöjd efter ett antal försök på att få ett bra kort. :)

Tjejkväll

Fullt upp är det som vanligt, igår var det visserligen en lugn dag men mycket att pyssla med fanns det. Idag gick jag till gymmet och var duktig. Nu är det bara en lugn eftermiddag innan tjejkväll hemma hos Carro. Ska bli mysigt!

Nej dusch var det och så lite tid för mig själv!


På återseende!

Soffmys

Precis inkommen efter en skön promenad. Välidgt givande måste jag säga. Ja, imorn är det kårjobb som gäller. Ska bli kul att komma ut och träffa lite folk. Nu väntar en kopp te och tvn. Skönt med en lugn stund i soffan!


Sov gott!

Vardagsmat

Jo då var det måndag igen och en ny vecka ligger framför mig. Helgen blev väldigt blandad med ont i kroppen och en sista minuten tur till Storvreta, tänkte måste ju hem på farsdag jue!
Imorse så klev jag och Micke upp då innan lektion och begav oss iväg till Högskolan, dock visade det sig att vi hade eftermiddags lektion som vi inte kollat upp så det var bara att sticka hem några timmar och återkomma. Suck, men jaja, tidigt kom vi ju upp iaf. Var ut till Bomhus en sväng nu på kvällen, vi tog en promenad med Ares, gick faktiskt riktigt bra att gå nu så knät är det inge vidare fel på som tur är. Vi var ute och gick i blåsten i 1,5 timme, var så skönt!!

Imorn är det tvättdag och så har jag massa kort som ska tillverkas, ja det kommer bli en storproduktion imorgon ska jag säga. Sen en promenad framåt kvällen kanske?!


God natt gott folk!

Ajdå!

Ja, det där onda i kroppen släppte men bara för att låta annan ont ta plats. Nu har jag då så frukansvärt ont i knät. Jag skulle ju iväg och jobba, då snubblar jag på spåret och eftersom jag hade så mycket att bära så far jag bara framåt. nät slår i järnvägsrälsen och jag blir sittande. Tur att andra kunde hoppa in och Micke kunde hämta hem mig, fy vad jag har ont. Detta är inte kul, de var klantigt men vad ska man göra. Det blir soffan ikväll iaf! Ingen promenad för min del!


Ha en bra kväll!

halsont, magont, huvudvärk...

kan det bli bättre? Nej, jobb har jag också idag. Nej, detta var ingen bra kombination! Men vad ska man göra, det är ju egentligen inte många timmars jobb så det är bara att stå ut. Det är inte heller många helger kvar att jobba heller. Tre stycken, denna inräknad sen slipper jag städmani. Ska bli oerhört skönt måste jag säga.
Idag vill jag inget annat än ligga i sängen och dricka varmt te. Skulle göra mig verkligen gott. Men nej sån lyx får jag ta mig senare nästa vecka...

Inte många timmar kvar till jobb, BLÄ!!! Jag tycker inte om att städa tåg!


Ha en bra lördag....

fredag.

Dagarna går men det är faktiskt inget som stör mig. I onsdags var det kåren och vi satt ett gäng hemma hos Janki och ja, alla var nyktra. Haha, det var oerhört skönt faktiskt att det inte bara var jag som var nykter. Så vi tog tillfället i akt och brände några kalorier på dansgolvet istället. :) Igår var jag på möte och det gick jättebra även denna gång. Så kul! Sen åkte jag och Micke ut till Bomhus, försökte förgäves tvinga honom att vi skulle gå ut dit men det hade inte han någon lust med så det blev bilen. Satt där hela eftermiddagen och pratade, åkte och handla på fjällbacken. Åt en smaskig gryta till middag och avslutade kvällen med film, morötter och dip. Väldigt mumsigt!

Sitter och funderar om jag ska börja läsa den där tjocka boken, men får vänta en stund till med det. Annat att göra först. I eftermiddag sen ska jag ut på stan på fika med Linda, ska bli väldigt trevligt. Liten kusinträff så där. Jobb i helgen vilket är rätt drygt men får väl faktiskt funka iaf... Mycket, mycket tråkigt dock!

Nej, dags att pyssla lite tror jag, mycket kvar att göra!!

Tjing på en stund!


Harmoni...

Med praktik och allt annat som sker i livet så är det lätt att vissa saker blir försummade. Ja, antingen koncentrerar jag mig på träning och då är det lätt att jag hmm.. tex glömmer kolla mailen alls. När jag nu hittat min hobby vilket jag skyller allt på mamma så har jag glömt bort min blogg. Ja, det är inte lätt alls. Det är med en viss förundran och välbehag som jag inser att jag varit kolugn i nästan två veckor nu. Jag har hittat ett helt annat lugn i mig själv och trivs som fisken i vattnet. Livet rullar på och mina dagar verkar faktiskt räcka till och jag önskar inte att dygnet hade 26 timmar utan det räcker med dom 24 som de faktiskt är.

I helgen var jag ner till Uppsala, tog bilen ner.. Ja vi har bil nu! Så skönt... åkte ner i fredags förmiddag i snövädret och mamma och jag hjälpte mormor handla på förmiddagen. Har haft en toppen helg med ett besök i Västeråker, ett hos farmor och en shoppingrunda på stan. Fikade med Johanna och Matilda vilket var kul och samtidigt väldigt konstigt eftersom det kändes som jag förflyttats två år tillbaka i tiden och gick på gymnasiet igen. Men fick faktiskt en insikt i att mycket har förändrats sen dess. Ja, mycket som inte jag orkar ta upp för då blir det väl ett sånt där långt inlägg och sen kommer jag inte för mig att skriva igen på väldigt länge.

Snart borde Micke vara hemma igen... =)



Underbara verklighet!!!