Gott nytt år!

Tänkte bara önska GOTT NYTT ÅR! Hoppas alla får en trevlig kväll! Det ska jag ha, snart dags för middag. =)


Kramar

Dagen före...

Gå och slösa bort 2,75 timmar på bio! Gör det!! Gå och se Australia. Måste faktiskt erkänna att det är en av de bästa filmerna jag sett på länge. Verkligen sevärd, både skratt, hopp i fåtöljen och tårar. Min smak det verkligen! ;-)

Ja åter till mina panikartade sista dagar innan avresa. Ja, det är mycket som ska göras. Men börjar faktiskt ljusna. Imorgon är det nyårsafton och mycket att göra inför det och även saker som måste göras för jag inte hinner på nyårsdagen. Var på aromamassage idag, så skönt verkligen! Slappnade av totalt och njöt i fulla drag. Dock så hade jag väl behövt sitta still efteråt hela kvällen, dricka varmt te och värma vetepåsen. Nej, det blev ju inte av. Var och handra med Ida och sen blev det massa annat att göra också...

Sängdags faktiskt!!!
God natt!

Bara några dagar kvar....

Ja, jag och M tog våra tvättkassar imorse och gick ner till tvättstugan... Nej, inte var det vår dag. Vi hade iaf inte missat vår tvättid den är imorgon! Puh! Ja, vi tog chansen att gå ner på stan och fixa lite smågrejer inför resan. Gick fint och därefter kom svärmor och svärfar över på fika. Trodde dom skulle ha med sig Ares men de hade dom inte... =( Sen var det bara att börja plugga igen och det gick bra, är klar med ett arbete nu!! Yes, ska bara finslipa det sen så är det helt klart.

Ska iväg ikväll och gå på bio, ska bli mysigt att slappna av lite framför en förhoppningsvis bra film. Någon som sett Australia?


Någon resfeber än?? Icke sa nicke!!!

Kramkram


Tråkig flickvän?

Ja, det får väl vara så men jag hade ingen fantasi när jag skulle köpa kombinerad julklapp/födelsedagspresent åt M. Nej, han fick en diskmaskin. Men en sån där liten bänksak som står inne i ett skåp just nu. Ja, förra ägarna hade diskmaskin så allt är förberett. Bara att skruva ihop slangarna alltså! Svärfar får ta och pallra sig hit imorgon... ;-) M blev iaf väldit glad, nu slipper han diska! ;-)

Ja, nu kommer han nog hem från jobbet snart så då blir det kanske lite popcorn och lite bubbelvatten ur vår nya fina Sodastream
 Me really love it!!!

En av alla fina julklappar som jag och M fick. Ska nog ta mig en kopp kaffe också...
 Lovely!!!!
OBH-nordicas chilli


Nog med bilder för idag och dags för en stund framför tvn och en film kanske... =)

Kramkram

Julhelgen över...

Ja, då var de där mysiga dock väldigt intensiva dagarna över. Varje år undrar jag över om de är överskattade men ändå så tycker jag de är otroligt mysiga. Massa mat, släkt, familj och paket. En härlig tid som för flera år sedan när man var mindre betydde mest klappar och att träffa kusinerna. Nu är det väl att få träffa familjen, umgås och ja få lite klappar är väl alltid trevligt. Ja, gott folk nu börjar det dra ihop sig mot USA-resa. Tänkte nog kanske blogga lite där på andra sidan vattnet. Men vi får väl se hur det blir med den biten... ;-) Ja, här är det plugg för fulla muggar blandat med städ och packning. Jo, det är en salig blandning. Tur att man måste ha pauser i plugget så då hinner jag med allt annat också. Håller på att plocka ihop julgranen men insåg att jag behövde lite packtejp för att kunna stänga lådan så den får åka ut i förrådet imorgon istället. Sanslöst vad dagarna har gått fort. Inte konstigt att man blir dagavild och tossig. Mycket ska hinnas göras innan Torsdag och där imellan ska det hinnas ha nyårsfirande också. Men allt ordnar sig nog. Ingen resfeber och det är väl konstigt!!!? Nej, dags för en promenad ut i kylan!!


På återseende!

Ångest över mycket...

Gårdagskvällen blev riktigt mysig, folket kom vid halv åtta och det blev en massa fikande och pratande. Vi spelade Party Alias också, riktigt kul. Ett spel jag verkligen kan rekommendera! Något jag själv kanske ska införskaffa... =) Micke och jag ställde oss att diska och fixa efteråt, somnade i soffan inför en film. Någon parodi på Top Gun tror jag det var...

Idag var det tvättdags och därimellan hann jag även med en promenad med Ares. Sen blev det rusning ner mot stan, behövde införskaffa något att ha på mig på julafton och även på juldagen när jag ska ut... ;-) Jo bra gick det väl, väldigt mycket folk dock. Varför ska man alltid ha ångest för att pengarna försvinner från kontot...?! Det har iaf jag nu, de jag handla var egentligen inte särskillt onödigt men vadå, det är svårt att känna gläjde när de få pengar som kommer in på kontot försvinner lika fort...! Haha jaja, ångest kan man ha för mycket!

Imorgon åker jag nedåt, hem till mamma & pappa för att fira jul. Ska bli riktigt mysigt måste jag säga! =) Ont i kroppen nu, kanske dags för ett tidigt julbad ikväll! ;-)

Ha en bra kväll!
Kram

Regnigt.

Inte kul med regn hela dagen när man har hund inte, nej det har inte blivit någon tvåtimmars promenad här inte. Vi har fått nöja oss med några kortare. Kikade iaf på hockey idag, sötnos spelade match med sitt gamla lag. De var riktigt kul att se eftersom ingen av dem spelat hockey på många år. Körde ner grabbarna till stan sen där dom skulle käka middag. Jag och Ares har en myskväll igen, dock denna kväll ligger Ares vid ytterdörren, hmm inte något vidare sällskap jag inte. ;-) Sitter iaf och klurar på de nya layouterna jag har framför mig, går dock inge vidare... Vet inte vad jag ska göra. Visst är en av dem rätt fin som den är men vet inte jag... de är lite enkla.. Fast, enkelt är faktiskt fint!

Ont i huvudet... usch vet inte vad jag ska göra. Funderar faktiskt på att gå en snabbis med Ares och sen sova. Eller ta ett bad? Nje, då somnar jag bara och det vore ju inte så bra!!

Glömt av min julkalender, det är mycket jag vill ha men just nu vill jag nog bara åka iväg. Längtar till USA!!!


Sov gott!


Till ingen nytta.

När man inte har något bättre för sig en att bara fördriva tiden för att det ska kännas ok att gå till sängs så är det lätt att datorn används eller att den kreativa delen av hjärnan får arbeta med lite scrapbooking eller så hamnar man halvt sovandes framför tvn, just nu är det lite av allting. Tänker på en layout och skriver lite här... slänger ett öga på tvn ibland men måste säga att fredagar inte direkt är tv-tablåns bästa sändningstid. Väldigt dåligt med intressant ögonvilande. Micke var hem på rast för ungefär en timme sen. Skönt att få lite sällskap annat än Ares huvud på fötterna. Just nu är han nog lite less på mitt datoranvändande och vill gå kvällspromenad... ;-) Imorgon ska Micke spela match, måste ses!!! Hihi han har inte spelat hockey på ett tag och det ska bli kul att se. Måste ju eränna att det var kul att åka friåkning i söndags. Det kanske ska göras om någon kväll... Men skrillorna vi hade hemma dög ju då inte, dom skrattade åt mig eftersom att de där rostiga skenorna hade jag nog inte tagit mig långt på. Tackar Lars som troligen nu har slipat dom så nu ska de väl fungera hoppas jag.

Nej, det är väl dags för den där promenaden antar jag, usch ikväll luktar vårt trapphus rök.. De är väl de där nere på bottenvåningen som har fest antar jag....!

Sov gott och ha en fortsatt trevlig kväll!


Rubrik.

Inte har jag hunnit allt jag velat idag inte, men det har varit väldigt skönt att få slappa lite också. Promenader blir det många när Ares är på besök. Så skönt, men hittar inga nya vägar att gå och börjar bli less på dom som finns i närheten av oss...

Ja då var det bestämt, ska med emelie mfl ut på juldagen. Ska bli kul. =)

Börjar bli dags att fundera på matlagning.....
Blev inget inspirerade inlägg idag, känner inte för det!!


10%

Nu är det äntligen jullov, skönt att slippa lektioner på några veckor faktiskt, det blir nog nästan en månad faktiskt. Så skönt!! Men lite kvar att göra dock men det ordnar sig nog. Ja, 1,2 idag och då blev de 10%!! :-) Jättekul!!! Åkte direkt till Bomhus och hämtade hem Ares, så skönt att slippa vara ensam hela helgen när Micke jobbar. Dessutom får jag ännu en anledning att gå ut och gå massor! Gick en lång promenad idag faktiskt med honom och nosgrimman är toppen, Han drar ingenting!! Är väl dags snart igen för en liten promenad men det får dröja en liten stund till.

Fick min julklapp av Micke igår.. Han och Björn hade varit i Valbo och han ville att jag skulle få den innan jul eftersom som han sa så kunde det ju vara bra för min del... Fattade ingenting!!


Min julklapp!!! En ipod nano 8Gb ;-)
Min pojkvän är underbar!!! =)
Han är världsbäst!!! <3

Dags att ägna sig åt annat!!

Sov gott!


Städdag.

Ett tag sen sist nu men haft en lugn och skön helg och faktiskt ingen tid vid datorn. Väldigt skönt måste jag säga, i fredags var jag hem till Björn & Ida och kika på film och fikade. Sen hamnade jag framför scrappingen och ja, klockan blev fyra innan jag kom i säng. Sen åkte jag till Karin på lördagen och hade en toppen helg.

Nu är julkorten klara och iväg skickade. Skönt så nu kan man slappna av med det. Måste dock göra lite lättare etiketter men det ordnar sig alltid! Började städa lägenheten igår och insåg att det var väldigt mycket som behövde städas, rensade bland scrappsakerna och ja, det ser betydligt bättre ut nu! :-) Fortsatt städning idag och även tvätt. Ja, sådana dagar måste man ha också, rätt skönt för det känns att man gör något iaf.

Nej, åter till städningen!!

vakna!!

Inte roligt att upptäcka att man sovit alldeles för länge... vakna vid halv åtta först och kika på klockan, vände mig snabbt om och nästa gång var klockan plötsligt kvart i elva! Fy vad jobbigt, inge roligt för mig inte.... Menmen då blir det en sen kväll ikväll... ;-)

Nej, åter till scrapbookingen!!

en slank hon dit...en slank hon dit...

En lång dag men ändå rätt så slapp, blev en kort lektion idag och då passade jag och Micke på att ta en promenad, dock en farlig sådan... Jag ramla två gånger och Micke och jag tappa balansen nästan väldigt många gånger. Oj, tur jag hade att jag kom hem utan att ha ont i hela kroppen ska jag säga! Senare tog jag mig till Camilla och det blev middag, tjejerna köpte thaimat och jag hade min sallad. Icke att jag tänkte lägga ut mer pengar nu, nej nu får det vara nog! ;-) Hockey sen då, Brynäs-Modo... Oj vilken konstig match, första period gjorde Brynäs ett mål och det var nära kvittering mot slutet av perioden men icke... nej andra period var både mål- och händelselös. I tredje började det hetta till och bli intressant. Mycket kul var det! 1-1 blev det 4 minuter in i tredje perioden vilket senare ledde till en förlängning där Modo 27 sekunder in i övertiden slog in 1-2!! Så bra blev den matchen, riktigt kul faktiskt! Nu är det nog slut på hockey för min del för i år. Blev iaf tre matcher denna höst och förhoppningsvis blir det mer i vår.

Nej, läggdags med te och den där dumma skolboken... var iaf tanken.... ;-)

Ja just ja.. kalendern
Skulle inte sitta fel med den där stora fina resväskan (helst inte rosa) från Åhléns á 1099kr eller något sådant...
(hittar dock ingen bild på nätet....)

Tisdag

Dagen fick ägnas åt ännu ett grupparbete och ja, jag börjar bli riktigt less på grupparbeten. Tycker synd om alla elever som har en hel utbildning framför sig med massor, massor av grupparbeten! Men iaf det gick bra och gick rätt fort att fixa. En lugn eftermiddag, passade faktiskt på att ta en liten nap. Det satt verkligen inte fel och sen en snabb dusch och iväg till ett väldigt ynkligt årsmöte. Inte många där inte, det börjar faktiskt bli riktigt pinsamt. Tror nog inte vi har en hel förening vid denna tid nästa år. Tråkigt men tyvärr sant.

Iaf börjar bli klar med julkorten och det känns riktigt skönt! Gick en riktigt skönn promenad med Micke för någon timme sen. Kallt ute men toppen faktiskt ändå. Just nu är det nog bara strunt som kommer ut ur huvudet men vet inte, kände för att skriva iaf. Haft lite jobbigt med mig själv och inte riktigt varit som jag brukar vara... men ja det brukar väl ändras om ett tag hoppas jag.

Insåg för ett tag sen att jag inte haft sån resfeber över USA som jag trodde jag skulle ha, vet inte om det beror på att jag mognat... (hahaha) eller att jag bara är dum... ;-) Nej men skämt och sido, förstår faktiskt inte. Vi åker om 23 dagar och det börjar faktiskt närma sig med stormsteg. December har ju förmågan att gå väldigt fort! Det är inte många dagar kvar tills lektionerna för denna månad är slut, vi har bara tre lektionstillfällen kvar och sen är det "jullov". Men innan jul ska jag försöka bli klar med alla uppgifterna så jag slipper tänka på dom när vi är i USA. Ska bli riktigt spännande och kul! Vet inte riktigt vad jag förväntar mig av staterna och det lär visa sig vad det har att erbjuda. Ska ha med mig massor med batterier och ska fota så jag lovar bilder ska ni få se efteråt! Framkallning måste göras!! Ska bli så underbart att vi ska ge oss iväg själva bara jag och Micael!

Nu måste jag nog sluta, ska ta och läsa lite i en av skolböckerna....


Måndag

Måndag och en typisk sådan. Trött som få imorse men tog mig upp iaf... andra hade lite svårare att ta sig upp.. ;-) Men iaf, lektion och sedan en tur på stan, köpte sista julklapparna och sen hem för middag. Trött nu med så funderar på en tidig kväll. Inte mycket att säga ikväll så det får vara bra så....


Till kalendern idag blir det nog en sådan spontan önskan om pengar.... ;-)

Andra advent

Andra advent var lika overklig som första, känns inte riktigt att det är advent inte men det får tas igen imorgon och då ska andra ljuset brinna en dag försent. Helgen blev full med mat, familj och släkt. En trevlig helg men det är alltid skönt att komma hem. Diskuterades i bilen hem om USA, mycket att tänka på, vad vill vi helst göra? Vad ska prioriteras? Nej, usch det är mycket att tänka på. Hoppas jag kan somna ikväll. Annars får jag gå upp och scrappa eller något. Gjorde ett snabbkort till mitt kusinbarn som fyller år imorgon. Ska svänga förbi där imorgon bitti och dumpa det i brevlådan. =) Fortsatt med julkorten har jag gjort. Nästan klar med ett till... bara typ 6 stycken kvar sen. Nej nu börjar det bli dags att sova om man ska orka med morgondagen. Längtar efter en långpromenad. Kanske Bomhus imorgon och en långis med Ares?! Vem vet....

I dagens lucka infinner sig:

En lamineringsmaskin
Denna från Biltema. Endast 189kr! Liten och behändig



Fortsatt trevlig andra advent gott folk!

I föräldrahemmet...

Blev en lite stressig dag igår iaf men all tvätt hann bli tvättad och dagen flöt på bra. Vi kom ner till Storvreta vid halv fem och fick middag. Blev dock en tidig dag idag eftersom vi skulle ut till syrran där pappa och M hjälpa de andra med dikesgrävning. ;-) Hade en mysig dag inne hos syster och Linus. Lite trött nu men ska ner och fika snart.


Till kalendern:
Eftersom jag missade gårdagen så lägger jag en stor önskning idag... ;-)


Massa olika stansar!!
blad, blommor, pepparkaksgubbe, stjärna... finns massor!!!

Dags för fika!


Hittade en gammal bild på datorn som jag delar med mig här! Snygg keps iaf!! ;-)

Jul, ångest, kalender...

Nu fick jag med ens lite ångest, mamma kommentera och meddelade att hon väntade med spänning på kortet... Jag som redan innan tyckt det varit jobbigt att göra ett kort åt henne. Hon som i mina ögon är superduper duktig på scrapbooking! Iaf är presenterna inpackade och kortet nedstoppad i kuvert. Nu är det bara resten av sakerna som ska ner i väskan... ja kläder alltså men för att det ska gå måste jag ha lite rena kläder. Jag och M ska tvätta imorgon förmiddag innan vi åker nedåt i landet. Ett måste eftersom mina lådor gapar tomma. Iaf står juluppsättningen med julstjärnan i köket fortfarande oplanterad. Anar att det är något jag får göra imorgon medan tvätten snurrar i maskinen. Inget jag tänker ta mig för klockan 22 på kvällen. Ikke!

Nu när jag kikar runt i lägenheten känns det riktigt juligt, härlig stämmning med tända ljus och granen tänd.. ja, jag vet ett brott mot jultraditionerna att ta fram den innan den 23:e, mamma skulle nog säga att jag äntligen börjar göra som hon. Alltså bryta traditioner. =) M jobbar ikväll också, så lägenheten är min vilket oftast resulterar i att jag scrappar eller kikar på tvn. Båda delarna har tagit plats i min kväll men ska nog ge mig på en LO... men vet dock inte om jag verkligen slår slag i den saken ikväll. Måste få inspiration och vet att julkorten hänger över mig så nej, LO:s får vänta.

Kikat på några andra mer populära bloggar och såg massa julklappskalendrar. Tänkte tillbaka på tiden när man bodde hemma och var liten. Jag hade en jättefin julklappskalender i köket dit jag sprang varje morgon under december och öppnade ett litet paket. Alltid ett lite större på advent och det största på julafton. Mysig grej som faktiskt inte behöver bli så stor och dyr som man kan tro. För att komma till poängen, jag ska ha en julklappskalender här på bloggen där jag önskar mig en sak varje dag. Eftersom jag missat tre dagar får jag väl önska mig fyra saker denna dag då!

Bara för att idéen kom upp i huvudet stod det still men jag vet massor som skulle vara bra att ha!

Sagaforms svart/vita frukostset
En pincett som är bra för scrapbooking....
har inte hittat någon bra än!
En grön Ipod nano
Ett vattpass...
Jo det är inte det lättaste att sätta upp en tavla rakt annars.

Söta gosedjuret som Ares fick när han bodde här förra veckan, dock tappade djuret ena örat, ett öga och svansen efter två timmar. Han ligger inne för operation i syväskan! ;-)

lagom jobbigt va?!

Idag var första dagen på lääänge som jag fick sova ut och bara ta det lugnt. Ingen skola som direkt är påträngade mer än att jag vet att det kommer bli mycket snart... Men möte imorse och gick rätt ok med tanke på helgen som varit. Därefter kom Eva och Ares på fika. Mycket trevligt! Hade gjort supergoda muffins igår kväll! Satt inte ner i soffan mycket igår inte. Det var mycket som behövde fixas

Åter till i dag, jo det har varit rätt lugnt, gick en promenad till dollar. Hittade lite kul saker faktiskt. =) Blev middag tidigt idag eftersom micke jobbar så ska ta en macka och lite te senare. Sitter nu och pillar på ett födelsedagskort till mamma, blev inte nöjd med de andra och då fick vissa delar av kortet flyttas över till ett nytt. Ja det får ni se senare. Mamma måste ju få det först. ;-) Ska även slå in lite presenter åt henne efter jag suttit klart vid datorn. Hade planer på en promenad också men vi får se hur mycket vi hinner. Men suck vad svårt det är att göra ett kort åt den som egentligen lärt en allt man kan om korttillverkning!!!

På återseende!


Mina muffins... en med choklad och en med pepparkaka.

Vi komma, vi komma från pepparkakeland...

Köpte faktiskt en julgran idag! =) Den är otroligt fin för det billiga priset. Jag tänker inte lägga ut någon bild utan vill ni se den så får ni faktiskt komma hem till mig. Ja, den står faktiskt framme. Tänkte nog bara sätta i ljusen innan jul nu eller kanske pynta den om ett tag eftersom jag inte är hemma här i jul och vill faktiskt ha en riktigt fin stor julgran. Den är hemskt fin och jämn och 2 meter hög. Hahaha. =)

Gjorde sista VFU.dagen idag och fick en mysig stund med klasserna. Sjöng julsånger eftersom det börjar bli dags för eleverna att lära sig dom inför avslutningen. Tände ljus och hade det mysigt. Kanske ska dit nästa tisdag när dom ska ha julpyssel hela dagen. Skulle vara kul faktiskt! =)

Lägenheten måste städas snart.... men det får vänta till imorgon.


Btw... bloggen är under uppdatering och designen står kussen Elin för, hon är grym!